De oude Tapijnkazerne in Maastricht wordt door LIAG architecten en bouwadviseurs getransformeerd naar ‘Tapijn’ de nieuwe faculteitsruimte voor de Universiteit Maastricht. Ze zijn in 2016 met het plan begonnen en de eerste fase is recent opgeleverd.

LIAG vertelt: ‘Voor Universiteit Maastricht is duurzaamheid een belangrijk thema, net als de gezondheid en het welzijn van de studenten en de medewerkers. Dit is het eerste project, ingediend door een Europese universiteit, dat zich weet te registreren voor de WELL Building Standard (WELL = het eerste keurmerk dat zich richt op comfort, welzijn en gezondheid van de gebruiker). Bij de in gebruik name behaalt de universiteit het niveau WELL silver. Daarbij heeft Tapijn het BREEAM-excellent certificaat gekregen. In dit nieuwe energieneutrale onderwijsgebouw zijn verscheidene circulaire maatregelen toegepast. Glazen scheidingswanden zijn vervaardigd uit ‘afvalglas’ (= glas dat uit het snijverlies overbleef tijdens de productie van glazen panelen).

 

Architect Erik Schotte voegt toe: “De samenwerking met QbiQ is ons goed bevallen. Zij helpen ons met het aanleveren van goede basisdetails en natuurlijk wordt het keurig uitgewerkt. Bij Tapijn hebben we de systeemwanden in zeer kort tijdsbestek kunnen plaatsen, in goed overleg met de aannemer.”

 

Lees ook het artikel in de Project & Interieur

Logo PI

 

 

Check de video op Youtube
Erik schotte
Erik Schotte
LIAG
De ambitie was heel hoog om alle gebouwdelen zoveel mogelijk circulair te maken, we hebben daarom gekozen voor QbiQ wanden.