Het groenste Distributie Centrum van Duitsland

 

Het Europese distributiecentrum Positive Footprint Wearhouse heeft een oppervlakte van 70.000 vierkante meter. Het distributiecentrum is uniek vanwege zijn holistische visie en vooruitstrevende aanpak, waarbij geavanceerde technologieën en materialen worden gecombineerd met duurzame praktijken. Cruciaal is de toepassing van circulaire bouwmethoden volgens het Cradle-to-Cradle-principe. Dit is vernieuwend voor de logistieke vastgoedsector in Duitsland en benadrukt de inzet voor duurzaamheid. Moderne faciliteiten zijn geïntegreerd met slimme systemen voor energie-efficiëntie en grondstoffenbeheer.

Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en geothermische energie, en de verwerking van geavanceerde milieuvriendelijke materialen, verminderen we onze CO2-voetafdruk. Vanaf de ontwerpfase is gestuurd op minimalisering van zowel de materiaal-gebonden als operationele CO2 emissies. Het opvallende en groene design is een statement in de verdozings-discussie en bewijst dat ook een groot, XXL-distributiecentrum kan opgaan in haar omgeving en bovendien op het gebied van CO2, klimaatpositief kan zijn. Het distributiecentrum en de kantoren zijn LEED Platinum en WELL Platinum gecertificeerd.

In de kantoren en vergaderfaciliteiten van Europese distributiecentrum zijn Cradle to Cradle Silver gecertificeerde concepten van QbiQ toegepast: de iQ Structural wand met een dikte van 100mm waarin 2 verschillende diktes glas zijn toegepast. Voor de kaderdeuren is gekozen voor deurtype KDD90F, een flush kaderdeur voorzien van 2x akoestisch gelaagd glas, dubbele dichting en een valdorpel. De kaderdeur heeft tevens een dikte van 100 mm. Met deze wand en deur combinatie wordt voldaan aan de gestelde geluidsisolatie-eisen volgens WELL.  

 

Ontwikkelaar: Delta Development | Architectenbureau: Quadrant4

 

mipim Awards - 2024 Finalist best industrial & logistics

 

Bekijk de lezing van Edwin Meijerink tijdens het Cradle 2 Cradle Café van februari 2024

Check de video op Youtube
Edwin Meijerink - CEO Duitsland
Edwin Meijerink - CEO Duitsland
Delta Development
Delta zorgt voor veel daglicht, aangenaam omgevingsgeluid en past gezonde materialen toe in haar projecten. C2C gecertificeerde, akoestische glaswanden spelen een grote rol.
Address

Große Heide
46286 Dorsten
Germany