Het iconische gebouw VB aan de Boschedijk in Eindhoven doet na jaren weer dienst als hoofdkantoor van Philips Nederland. Het ontwerp was destijds in handen van de architecten Roosenburg-Verhave-Luyt-de Longh (het huidige LIAG). In de naoorlogse jaren van opbouw werd in 1965 het kantoorgebouw, dat de vorm heeft van een glazen envelop, in gebruik genomen. De afgelopen jaren is pand volledig gerenoveerd en voldoet het weer aan de hedendaagse standaard. Sinds begin 2017 is het bouwwerk een rijksmonument. Nadat Philips enkele decennia haar hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd heeft gehad, heeft het VB gebouw haar oorspronkelijke functie van Philips hoofdkantoor weer terug.

Op de onderste etage, in de ruime ontvangst hal, zijn een 6 tal QbIQ QQ1 vrijstaande werkruimten geplaatst. Deze eenvoudig te plaatsen glazen kantoorunits zijn geheel zelfdragend en worden zonder bouwkundige aanpassing in de grote ruimte geplaatst.

Philips NV
Wij zijn blij met de kantoorunits van QbiQ in de ontvangshal. De QQ1 zorgt voor een mooi balans tussen privacy en openheid .