In januari 2022 is het project Hoogstraat 15, Veghel opgeleverd en heeft LA Architecten haar nieuwe kantoor in gebruik genomen.

Er heeft een totale renovatie van Hoogstraat 15 in Veghel tot tien appartementen, een fysiopraktijk en een kantoorruimte plaatsgevonden. Van oorsprong stond er aan Hoogstraat 15 een statig herenhuis. In de jaren 60 is daar een winkelpand met 4 etagewoningen gebouwd. Later is op het achterterrein nog een kantoor met bedrijfsloods gerealiseerd. Het bedrijfspand was niet meer in gebruik en ook de winkel stond al een enige tijd leeg. Om die leegstand en mogelijke verpaupering aan te pakken werd de gehele locatie gerenoveerd.

De bestaande voorgevel aan de Hoogstraat is getransformeerd en heeft een nieuwe identiteit gekregen. Waarbij het frame de verschillende onderdelen met elkaar verbindt en samenhang creëert. Parkeren vindt, veel meer dan voorheen, plaats op het achterterrein. Dit achterterrein wordt daarvoor opnieuw ingericht. De ecologische zone is daarbij benut als groene overgang naar het altijd in beweging zijnde water van rivier de Aa.

 

Het interieur van LA Architecten sluit aan bij de moderne werkwijze van dit architectenbureau. Er zijn ruimtes voor overleg met ondermeer opdrachtgevers, concentratiewerkplekken, teams- en belcellen en een open kantoortuin. Elk met eigen wensen op het gebied van akoestiek. Vandaar dat LA gekozen heeft voor het dubbelglazen  wandsysteem iQ Structural. Zodat de diverse overlegvormen (ook via teams) geen geluidsoverlast veroorzaken voor de collegae / medewerkers aan de open werkplekken op de kantoorvloer.

Jasper van den Bogaard
Jasper van den Bogaard
LA Architecten Ingenieurs
De producten van QbiQ, met hun ranke profileringen en hoog afwerkingsniveau tot in detail, passen naadloos bij wat wij met ons nieuwe pand willen uitstralen.
Address

Hoogstraat
5462CW Veghel
Netherlands