Hybride werkomgeving voor BDO accountants & adviseurs | Eindhoven

Met de ervaringen van het innovatief en flexibel werken heeft M+R een hybride werkomgeving ontworpen voor het ‘flagship’ kantoor van BDO Zuid Nederland in het kantoorgebouw BOLD Strijp S in Eindhoven. Gebouw BOLD is ontworpen door Kraaijvanger Architects.

Het innovatieve kantoor in Eindhoven biedt ruimte voor ontmoeten, samenwerken, kennisdelen etc. in totaal bijna 5.000 m2 aan kantoorruimte. Er zijn vele voorzieningen voor de Lines of services van BDO zoals scrum-; presentatie en vergaderruimten. Verschillende werkplekconcepten die aansluiten  op de visie van BDO dat men op kantoor, bij de klant of vanuit thuis werkzaam kan zijn.

Op de eerste verdieping zijn meerdere vergaderruimten en diverse zitjes waar men kan werken en ontmoeten in een informele sfeer. Deze ruimte is verbonden met een open vide en trap. Een deel van de 1e verdieping is ingericht als flexibele werkomgeving met diverse open en gesloten werkplekken. Centraal in dit gebouwdeel zijn vides aangebracht al tijdens de ontwerpfase van het gebouw en is er een ruime open trap ontworpen voor een directe verbinding naar de 2e; 3e en 4e verdiepingsvloer.

Deze centrale ruimte is ontworpen als een BDO huiskamer met een grote pantry, geweldige koffie en thee, verschillende zitjes, diverse werkplekken en heel veel groen. Het aantal en type werkplekken zijn zorgvuldig samen met de medewerkers in co-creatie sessies bepaald zodat deze optimaal aansluit bij de manier van werken, met een duidelijke focus op samenwerken en sociale cohesie van de diverse lines of services binnen de BDO Zuid organisatie. Er zijn ook concentratie werkplekken en stilteruimten alleen minder in aantal omdat geconcentreerd werken ook vanaf de thuiswerkplek kan worden uitgeoefend.

Het nieuwe kantoor ligt in het bruisende nieuwe stadsdeel Strijp S en is met haar ligging, uitstraling en unieke kantoorinrichting en ontwerp een aantrekkelijk gebouw waar de medewerkers graag naar toe komen. Het nieuwe hybride kantoor van BDO versterkt het’ wij-gevoel’ en straalt professionaliteit en trots uit.

De door QbiQ gemonteerde glazen en gesloten systeemwanden sluiten ‘naadloos’ aan op het hybride concept voor BDO en maken het ontwerp tot een esthetisch perfect kloppend geheel. Terwijl dat door bouwfysische eisen op het gebied van doorvalveiligheid, rook- en brandwerendheid en bovendien geluidsisolatie niet zo vanzelfsprekend is. In alle wandsystemen wordt het 33mm hoge QbiQ profiel toegepast, waardoor bijv. brandwerende wanden en glaswanden voor een kantoor nagenoeg niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Hans Maréchal
Hans Maréchal
M+R interior architecture
‘De kracht van een sterk ontwerp is visie, innovatie en de kwaliteit van de uitvoering’
Address

Philitelaan 73
5617 AM Eindhoven
Netherlands