Het Minnaertgebouw is op de Uithof in Utrecht is onderdeel van de campus van de Universiteit Utrecht. Het iconische gebouw was een van de eerste gerealiseerde projecten van Neutelings Riedijk Architects en werd in 1997 in gebruik genomen. Na een klein 20 jaar was het gebouw toe aan een grondige renovatie. Deze startte in augustus 2016 en werd in het eerste kwartaal van 2018 afgerond. Architectenbureau Ector Hoogstad heeft in nauwe samenwerking met de oorspronkelijke architect Neutelings Riedijk Architect het project ontworpen. Dit geschiede op een dusdanige wijze dat de oorspronkelijke sferen bewaard blijven bij de nieuwe inrichting en functie van het gebouw. Het Minnaertgebouw vorm nu het nieuwe onderkomen voor de Bètafaculteiten van de Universiteit Utrecht.

Voor de glassysteem wanden is op die plaatsen waar hoge geluidwaarden zijn vereist gekozen voor de QbiQ IQ-Structural uitgevoerd in dubbelglas met akoestische folie. Voor de gangscheidende wanden is gekozen voor de QbiQ IQ-Single met name vanwege de ranke profielen en fraaie naadloze glasmodulering die stijlvol aansluiten bij het karakter van het gebouw.
De verbouwing werd uitgevoerd door Wijnen Bouw.

Ector Hoogstad Architecten